Restauracja Pocztowa 13 - najlepsza restauracja w Gorzowie

Menu

  • ZUPY

    Zupy

    Zupa chrzanowa

    19 zł

    Podana z gotowanym ziemniakiem w okrasie z wędzonego boczku, jajkiem gotowanym w 65°C, białą kiełbasą oraz oliwą lubczykową

    Krem z ziemniaka

    17 zł

    Podany z twarogiem wędzonym, olejem koperkowym oraz bagietką czosnkową

    Zupa sezonowa

    16 zł

    Informacja u obsługi / w każdą Niedziele domowy rosół z makaronem

  • PRZYSTAWKI

    Przystawki

    Kluski śląskie

    19 zł

    Podane z prażoną cebulą, olejem szczypiorkowym oraz białym twarogiem ze szczypiorkiem, koprem i szalotką

    Ravioli z burakiem i ricottą

    29 zł

    Serwowane z dodatkiem palonego masła, botwiny i karmelizowanego słonecznika oraz solą morską

    Tatar wołowy

    39 zł

    Ręcznie siekana polędwica wołowa z dodatkiem ogórka kiszonego oraz cebuli Brioch podany z majonezem lubczykowym i ogórkiem małosolnym

    Carpaccio wołowe

    43 zł

    Cienkie płaty polędwicy wołowej na sałacie masłowej, olejem czosnkowy, parmezanem oraz bagietka czosnkowa

    Krewetki na żeliwie

    46 zł

    Smażone z sosem winno-śmietanowym, podane z pomidorkami koktajlowymi oraz bagietką czosnkową

  • SAŁATY

    Sałaty

    Sałatka z wątróbką

    29 zł

    Smażona wątróbka z kurczaka w ciemnym sosie, tostowany brioch, kompresowane jabłko oraz mix sałat z sosem winegret

    Sałatka z piersią z kurczaka kukurydzianego

    32 zł

    Mix sałat z sosem winegret i warzywami sezonowymi, majonez lubczykowy, całość podana z bagietką czosnkową

    Sałatka wędzonym pstrągiem

    35 zł

    Serwowana z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką, bagietką czosnkową oraz mixem sałat z sosem winegret

    Sałatka z krewetkami

    39 zł

    Podana z bagietką czosnkową oraz mixem sałat z sosem winegret i warzywami sezonowymi

  • DANIA GŁÓWNE

    Dania główne

    Kotlet schabowy

    34 zł

    Podany z mizerią z ogórków gruntowych, kremowymi ziemniakami oraz karmelizowaną młodą kapustą

    Pierś z kurczaka kukurydzianego

    39 zł

    Smażone ziemniaki, gotowane warzywa sezonowe, piklowana kalarepa z koprem oraz sos na bazie pieczonych skrzydełek z dodatkiem ziół i śmietanki

    Polędwiczka wieprzowa

    42 zł

    Pieczona marchew w soli morskiej, kremowe ziemniaki, szpinak z suszonymi pomidorami i czosnkiem podane na sosie ciemnym

    Pierś z kaczki

    44 zł

    Pierogi z czarną soczewicą, konfitura z jabłka i rabarbaru, duszona botwina z kremem balsamicznym oraz jasny sos

    Sandacz

    52 zł

    Podany na kuskusie z pomidorami, smażonym szpinakiem i cukinią z dodatkiem czosnku oraz sosu na bazie bulionu rybnego i pomidorów

    Stek wołowy

    79 zł

    Smażony stek z polędwicy wołowej z frytkami belgijskimi, grillowana cukinia i pieczarka, z dodatkiem puree z papryki, oraz sosu ciemnego z zielonego pieprzu

  • MAKARONY

    Makarony

    (możliwość wymiany na makaron bezglutenowy ryżowy)

    Makaron z policzkami wieprzowymi

    39 zł

    Makaron tagliatelle w sosie własnym z duszonymi policzkami, piklowane buraki, szalotka oraz świeżo tarty chrzan z dodatkiem szczypioru

    Makaron z kurczakiem kukurydzianym

    39 zł

    Makaron orzo z cukinią, papryką, szpinakiem, czosnkiem oraz natką pietruszki

    Czarny makaron z krewetkami

    45 zł

    Smażone krewetki na oleju czosnkowym z dodatkiem chili, natki pietruszki, suszonych pomidorów oraz pomidorki koktajlowe z czosnkiem

    Pierogi z serem Bursztyn

    24 zł

    Podane z prażoną cebulą i crème fraiche

  • DESERY

    Desery

    Szarlotka

    21 zł

    Kruchy spód z duszonymi jabłkami z cynamonem, zapieczona pod włoską bezą. Lody waniliowe na kruszonce z granoli

    Melba

    18 zł

    Deser lodowy na bazie lodów waniliowych z dodatkiem kremu mascarpone, prażonych migdałów oraz sosu malinowego

  • DESERY Z LADY CUKIERNICZEJ

    Desery z lady cukierniczej

    Krem brulle

    15 zł

    Krem mascarpone

    16 zł

    Krem mascarpone z owocami oraz prażonymi migdałami