Restauracja Pocztowa 13 - najlepsza restauracja w Gorzowie

Menu

  • ZUPY

    Zupy

    Zupa chrzanowa

    17 zł

    Podana z ziemniakiem w okrasie z boczku, jajkiem gotowanym w 65°C, białą kiełbasą oraz oliwą lubczykową

    Chłodnik z pomidorów

    17 zł

    Z dodatkiem pomidorów koktajlowych, kawioru z soku pomidorowego, siekanej szalotki, szczypioru i kwaśnej śmietany

    Bulion drobiowy

    16 zł

    Pierożki z wołowiną, chipsy z suszonej pietruszki i marchewki z listkami trybuli

  • PRZYSTAWKI

    Przystawki

    Pyzy z żeberkiem

    19 zł

    Sos demi-glace, siekany szczypior oraz kruszonka z ziemniaka

    Pieczeń drobiowa

    25 zł

    Podana z briochem , mixem sałat oraz z żurawiną

    Ravioli z borowikami

    28 zł

    W palonym maśle z dodatkiem prażonych orzechów włoskich i czarnej trufli

    Pstrąg na zimno

    29 zł

    Surowe płaty pstrąga z dodatkiem kompresowanej w syropie z majerankiem renety landsberskiej, puszysta kwaśna śmietana z syfonu, koper, świeżo tarty chrzan i piklowana kalarepa

    Pierogi z gęsią

    31 zł

    Podane na sosie grzybowym z dodatkiem siekanego szczypioru

    Tatar wołowy

    39 zł

    Ręcznie siekana polędwica wołowa ułożona na przypieczonym brioch, puder z oliwy lubczykowej, piklowana cebula perłowa oraz kremowe żółtko gotowane w 82°C

    Carpaccio

    42 zł

    Liście sałaty masłowej, cienkie plastry polędwicy wołowej, skropione oliwą czosnkową i wykończone tartym parmezanem z dodatkiem piklowanej cebuli perłowej

  • DANIA GŁÓWNE

    Dania główne

    Szarpana wieprzowina

    33 zł

    Kremowy ziemniak z sosem demi-glace, pieczone młode marchewki w soli morskiej

    Pierś z kurczaka

    36 zł

    Kopytko ziemniaczane z nacią pietruszki, zielony groszek na maśle, zasmażana marchew z jagodami, sos z pieczonych skrzydełek oraz potrawka z kurczaka

    Schab z kością

    36 zł

    Podany na przesmażanej na maśle młodej kapuście z dodatkiem młodego ziemniaka w koprze oraz jajko poche.

    Makaron z kurczakiem

    31 zł

    Smażona pierś z kurczaka w oliwie szczypiorkowej z dodatkiem cukinii i szpinaku, prażone orzeszki pinii

    Makaron z krewetkami

    45 zł

    Smażone krewetki na oliwie czosnkowej w sosie winno-śmietanowym z dodatkiem pomidorów koktajlowych i naci pietruszki

    Udko z kaczki w pyzie

    45 zł

    Pyza drożdżowa gotowana na parze z dodatkiem zasmażanej modrej kapusty, piklowanej kapusty oraz rabarbaru, wykończona sosem demi-glace i puree z renety landsberskiej z majerankiem

    Filet z pstrąga łososiowego z zielenicy

    54 zł

    Risotto z dodatkiem warzyw sezonowych, prażynka z ryżu, kompresowany szpinak z czosnkiem całość wykończona sosem rybnym

    Stek z polędwicy wołowej

    76 zł

    Podany z ziemniakami z ogniska, sosem bearnaise, warzywami z grilla oraz piklowaną czerwoną cebulą

  • SAŁATY

    Sałaty

    Sałatka z kurczakiem

    31 zł

    Sałata rzymska z pomidorkami koktajlowymi, czerwoną cebulą i grzanka w sosie cezar z dodatkiem chipsów z boczku i smażonej piersi z kurczaka

    Sałatka z kozim serem

    35 zł

    Mix sałat w sosie winegret, buraki w kremie balsamicznym, karmelizowana gruszka oraz prażone orzechy włoskie i smażony ser kozi w panierce

    Sałatka z krewetkami

    39 zł

    Sałata rzymska z pomidorkami koktajlowymi, czerwoną cebulą i grzanka w sosie cezar z dodatkiem smażonej krewetki

  • DESERY

    Desery

    Deser lodowy melba

    16 zł

    Waniliowe lody z dodatkiem sosu malinowego, kogel-mogel z syfonu oraz brzoskwinie w syropie

    Szarlotka

    19 zł

    Pieczona szarlotka pod beza włoską, z lodami waniliowymi, kruszonką oraz bezą z pistacją i tonką

  • DESERY Z LADY CUKIERNICZEJ

    Desery z lady cukierniczej

    Krem brulle

    12 zł

    Ptyś

    12 zł

    Z bitą śmietaną oraz kruszonką maślaną

    Ciastko z gruszką

    14 zł

    Mus z białej czekolady z miętą i kardamonem, biszkopt i ciastko sable

    Ciasto z maliną

    14 zł

    Krem z białej czekolady i róży, mus malinowy oraz mleczna czekolada