Restauracja Pocztowa 13 - najlepsza restauracja w Gorzowie

Menu

  • ZUPY

    Zupy

    Szczawiowa

    25 zł

    Podana z puree ziemniaczanym, jajkiem sous vide, chipsem z boczku oraz marchewka i smażoną cebulką.

    Krem pomidorowy

    25 zł

    Z dodatkiem mozzarelli oraz pomidorków koktajlowych marynowanych w oleju bazyliowym bagietka czosnkowa.

  • NA POCZĄTEK

    Na początek

    Kluski śląskie

    27 zł

    Podane z wędzonym twarogiem, majonezem szczypiorkowym, olejem szczypiorkowym, smażoną cebulką i piklami z czerwonej cebuli.

    Ravioli ze szpinakiem

    38 zł

    Z majonezem pomidorowym, puree z buraka, botwina w syropie z czarnego bzu i pistacja.

    Tatar wołowy

    45 zł

    Z suszonymi pomidorami, żółtkiem, perłową piklowaną cebulą, marynowaną pieczarką, kiszonym ogórkiem oraz grzanką z masłem z wędzonych warzyw.

    Carpaccio

    47 zł

    Cienkie płaty polędwicy wołowej, na sałacie masłowej z dodatkiem oleju czosnkowego, perłową piklowaną cebulą, parmezanu i bagietki czosnkowej.

    Owoce morza na żeliwie

    75 zł

    Mule z krewetkami duszone w białym winie, wykończone masłem, czosnkiem, pomidorami oraz natką pietruszki podane z bagietka czosnkową.

  • SAŁATKI

    Sałatki

    Sałatka z kozim serem

    38 zł

    Panierowany kozi ser z cienkimi plastrami pieczonego buraka, sosem z cebulą czerwoną i kaparami oraz mix sałat z sosem musztardowym.

    Cezar z kurczakiem

    39 zł

    Sałata rzymska z sosem cezar z dodatkiem grzanek, pomidorków koktajlowych, boczku, czerwonej cebuli oraz parmezanu.

    Cezar z krewetką

    48 zł

    Sałata rzymska z sosem cezar z dodatkiem grzanek, pomidorków koktajlowych, czerwonej cebuli oraz parmezanu.

    Rostbef

    48 zł

    Grillowana sałata rzymska, małosolne warzywa sezonowe, majonez z pieczonego czosnku, sos musztardowo-miodowy.

  • DANIA GŁÓWNE

    Dania główne

    Kotlet schabowy

    39 zł

    Podane na puree ziemniaczanym z dodatkiem duszonej młodej kapusty z koprem.

    Burger z żeberkiem

    42 zł

    Z frytkami belgijskimi, sos bbq, ogórek konserwowy, rzodkiewka piklowana oraz mix sałat.

    Pierś z kurczaka kukurydzianego

    43 zł

    Podana na risotto z młodymi liśćmi szpinaku , gotowane warzywa sezonowe z bułką tarta oraz biały sos z estragonem i olejem szczypiorkowym.

    Polędwiczka wieprzowa

    46 zł

    Polędwiczka smażona w szynce parmeńskiej, podana z lasagne, z wędzonym sosem pomidorowym oraz gotowanymi brokułami.

    Potrawka z królika

    58 zł

    Z kopytkami, duszoną marchewką z jabłkiem, sosem z królika i kwaśnej śmietany, jagody, oraz chipsy z topinamburu.

    Polędwica z dorsza

    63 zł

    Podana z kaszą bulgur z marchewką, warzywa sezonowe w maśle oraz sos pomarańczowy.

    Stek z rostbefu

    65 zł

    Podany z ziemniakiem hasselback, twarożek z rzodkiewką, smażone warzywa oraz masło czosnkowe.

    Stek wołowy

    112 zł

    Podany z ziemniakiem hasselback, twarożek z rzodkiewką, smażone warzywa oraz masło czosnkowe.

  • MAKARONY

    Makarony

    Makaron z kurczakiem

    39 zł

    Podany z sosem śmietanowym z mascarpone, pomidorami i bazylią.

    Risotto z krewetkami

    52 zł

    Risotto z zielonymi warzywami wykończone parmezanem z dodatkiem smażonych krewetek z czosnkiem.

  • DODATKI

    Dodatki

    Duszona młoda kapusta

    10 zł

    Mix sałat z sosem musztardowo – miodowym

    10 zł

    Frytki belgijskie

    14 zł

    Bagietka z masłem o smaku wędzonych warzyw (7szt)

    12 zł

  • DESERY

    Desery

    Ciasto daktylowe

    28 zł

    Podane z lodami waniliowymi, owocami sezonowymi i sosem karmelowym.

    Mille Feuille z ciasta francuskiego

    28 zł

    Krem maślany, owoce sezonowe, sos malinowy, mascarpone z kwaśną śmietaną i wanilią.

    Melba

    25 zł

    Lody waniliowe, brzoskwinie, ajerkoniak, krem mascarpone.

  • DESERY Z LADY CUKIERNICZEJ

    Desery z lady cukierniczej

    Krem brulee

    22 zł

    Mascarpone z owocami i prażonymi migdałami

    22 zł

    Daacquise w słoiku z kremem bakaliowym

    25 zł