Restauracja Pocztowa 13 - najlepsza restauracja w Gorzowie

Menu

  • ZUPY

    Zupy

    Krem rakowy

    35 zł

    Aromatyczna zupa rakowa w formie kremu, podana z puree ziemniaczanym, pomidorami oraz kawiorem z pstrąga z ekologicznej.

    Szczawiowa

    25 zł

    Kremowa zupa szczawiowa z maślanym puree ziemniaczanym, wędzonym boczkiem oraz jajkiem i oliwą szczypiorkową.

    Rosół (dostępny w niedziele)

    25 zł

    Z makaronem, marchewką i pietruszką.

  • NA POCZĄTEK

    Na początek

    Taco

    29 zł

    Kukurydziane taco z sosem z mango i markui z dodatkiem chili, marynowana kapusta modra, duszone policzki wieprzowe oraz prażony sezam.

    Tatar z polędwicy wołowej

    49 zł

    Podany z cebulą, ogórkiem małosolnym, pomidorem z dodatkiem majonezu pomidorowego, piklowanej rzodkiewki oraz chlebem na zakwasie z masłem.

    Carpaccio

    52 zł

    Cienkie płaty polędwicy wołowej na sałacie masłowej polane oliwą czosnkową w towarzystwie perłowej piklowanej cebuli i parmezanu podane z bagietką czosnkową.

    Krewetki tygrysie

    65 zł

    Smażone krewetki black tiger z czosnkiem i papryką, podane z sosem pomidorowym dopełniony sokiem z pomarańczy i nutą mleka kokosowego, całość podana ze świeżą kolendrą i bagietką pszenna.

  • SAŁATKI

    Sałatki

    Sałatka z buratą

    39 zł

    Mix salat z cytrusowym sosem winegret, grissini, pomidorki koktajlowe.

    Sałatka z marynowanym dorszem

    39 zł

    Polędwica z dorsza marynowana w soku z cytryny, pomarańczy i limonki z mixem sałat z sosem winegret, grzanką oraz warzywami sezonowymi.

    Cezar z kurczakiem

    42 zł

    Sałata rzymska z sosem a’la cezar z dodatkiem grzanek, pomidorków koktajlowych, boczku, czerwonej cebuli oraz parmezanu.

    Cezar z krewetką

    55 zł

    Sałata rzymska z sosem a’la cezar z dodatkiem grzanek, pomidorków koktajlowych, czerwonej cebuli oraz parmezanu.

  • DANIA GŁÓWNE

    Dania główne

    Kotlet schabowy

    46 zł

    Tradycyjny kotlet schabowy panierowany w panko smażony na smalcu z dodatkiem maślanego puree ziemniaczanego i mizerii z ogórków z kwaśną śmietaną, koprem i szczypiorem.

    Burger z mostkiem wołowym

    46 zł

    Maślana bułka brioch z długo pieczonym peklowanym mostkiem wołowym, sosem rosyjskim, mixem sałat, świeżym ogórkiem i małosolną rzodkiewka. Podany z frytkami i mizeria z zielonych ogórków.

    Pierś z kurczaka

    48 zł

    Pieczona pierś z kurczaka podana na risotto. Sos beurre blanc z estragonem. Warzywa gotowane z chrupką bułką tartą.

    Policzki wieprzowe

    59 zł

    Długo duszone policzki wieprzowe w sosie własnym podane na kremowym puree ziemniaczanym z dodatkiem gotowanych brokułów. Całość dopełnia marynowana w occie gruszka oraz świeżo tarty chrzan.

    Polędwiczka wieprzowa

    53 zł

    W sosie z borowików z dodatkiem puree ziemniaczanego, gotowanych warzyw z chrupką bułką tarta i olejem koperkowym.

    Polędwica z dorsza

    72 zł

    Gotowana w niskiej temperaturze z aromatem tymianku i cytryny polędwica z dorsza, z dodatkiem ryżu jaśminowego, sosu beurre blanc oraz gotowanych warzyw. Całość dania dopełnia olej koperkowy.

    Stek z polędwicy wołowej

    129 zł

    Środkowa część polędwicy wołowej smażona na maślę z czosnkiem i rozmarynem, podana z smażonymi ziemniakami z masłem koperkowym z dodatkiem warzyw z patelni papryki, cukinii oraz piklami.

  • MAKARONY

    Makarony

    Makaron z kurczakiem

    38 zł

    Smażona pierś z kurczaka z makaronem tagiatella, z pesto bazyliowym i pomidorami koktajlowymi.

    Pierogi z jeleniem

    59 zł

    Pierogi faszerowane długo pieczonym udźcem z jelena, podany na sosie myśliwskim o wyraźnym smaku wędzonki, prażona cebula oraz oliwa szczypiorkowa.

    Makaron z krewetkami

    65 zł

    Tagliattella w sosie pomidorowym z aromatem kolendry i nutą mleka kokosowego z papryka, kolendra, natką pietruszki z odrobiną chili.

  • DODATKI

    Dodatki

    Mizeria

    15 zł

    Chleb naszego wypieku z masłem ( 5szt )

    19 zł

    Mix sałat z cytrusowym sosem vinegret

    15 zł

    Frytki belgijskie

    15 zł

    Smażone ziemniaki

    19 zł

    Warzywa z patelni

    19 zł

  • DESERY

    Desery

    Beza

    25 zł

    Krucha beza na bitej śmietanie z musem malinowym ze skórką z grejpfruta z dodatkiem orzechów ziemnych.

    Ciastko czekoladowe

    29 zł

    Kremowy mus z gorzkiej czekolady, wiśnia, karmel oraz ciasto czekoladowe. Całość oblana w polewie z ciemnej czekolady, deser dopełniają cienkie płaty gorzkiej czekolady.

    Lody waniliowe

    29 zł

    Podane z bitą śmietaną oraz kruszonką z orzechami laskowymi i sosem malinowym.

  • DESERY Z LADY CUKIERNICZEJ

    Desery z lady cukierniczej

    Krem brulee

    26 zł

    Tiramisu

    26 zł

    Brownie z solonym karmelem

    26 zł

    Mascarpone z owocami

    26 zł